martes, 22 de septiembre de 2015

Símbols gràfics


El mussol d'Atena

Un dels primers símbols gràfics que vaig trobar, va ser el mussol com a representació de la deessa Atena. En la mitologia grega, el mússol és l'au que acompanya a Atena, deessa de la saviesa, les arts i les tècniques de la guerra, a més de la protectora de la ciutat d'Atenes i la patrona dels artesans. La deessa romana equivalent és Minerva. El mussol d'Atena ha estat utilitzat en la cultura occidental com a símbol de la Filosofia.


Moneda de plata d'Atenes
480-420 a.C.

Com a curiositat, es diu que Atena tenia els ulls de mussol com a senyal de saviesa i perspicàcia. 

La creu

La creu és una figura geomètrica que consisteix en dues línies o barres que s'entrecreuen en un angle recte, de tal forma que una d'elles queda dividida per la meitat. És un dels símbols humans més antics: a Egipte, a la Xina, a Cnosos de Creta (vegeu la imatge de sota). La creu és un emblema de moltes cultures i religions, entre elles el cristianisme. Des de la seva aparició habitualment ha representat els quatre elements de l'antiguitat, els quatre punts cardinals o la unió dels conceptes de divinitat i del món.
Creu sacra de marbre amb simbologia astral, al temple de Cnosos (Creta),
1600 a. C.

La fletxa

És un símbol antic que sempre ha senyalat la direcció. Les figures de fletxes són utilitzades per a la senyalització de trajectòria i sentit en els dibuixos, així com en senyals de trànsit. En general una fletxa és una línia que acaba en punta prominent. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario