domingo, 8 de mayo de 2016

Cinema històric

És un gènere que vol explicar un fet històric concret, o bé biografies. Parteix d'un text literari o una informació objectiva: assaigs històrics, novel·les biogràfiques... Que s'agafen com a inspiració per ensenyar la vida real de la persona, un mite, la història d'un poble, etc. Intenta mantenir el màxim rigor i verosimilitud amb el que està escrit que va passar. 

A partir d'una història es transforma en una pel·lícula d'acció, drama, bèl·lica, etc. Intenten ser fidels a la realitat i a la història original.

Arguments
  1. Fet històric: No cal fer guions estranys, la història ja està escrita.
  2. Vides de personatges famosos (''Una mente maravillosa'', ''Gladiator'').
Localitzacions
Depenen de l'argument, però s'intenta que tot estigui ben ambientat. Van al lloc on es van succeïr els fets. Les localitzacions són reals o s'utilitzen decorats basats en llocs reals.

Personatges
Fotograma de la pel·lícula Àgora
  • Si és una biografia ha de sortir la persona en qüestió. Tot i que hi ha pel·lícules en que això no pot ser i s'han d'utilitzar altres recursos (per exemple, amb Mahoma).
  • Es busquen els personatges famosos de l'època (reis, generals, etc.) per donar realisme.





Recursos
  • Decorats i vestuaris molt treballats. La caracterització és molt important, els personatges s'han d'assemblar als personatges reals.
  • Estudi previ: Hi ha molta feina d'investigació. Es busca conèixer l'època per igualar els costums.

No hay comentarios:

Publicar un comentario