sábado, 5 de noviembre de 2016

Comentari d'imatges

Maria Virginia Mosconi, Argentina, Winner, National Award, 2016 Sony World Photography Awards


ANÀLISI DENOTATIU

Es tracta d'una fotografia al natural. A la imatge veiem una noia mirant directament a la càmara.
És una imatge simple; és icònica, representa allò que mostra; és monosèmica, té un sol significat; i és estereotipada, es tracta d'una imatge bastant típica.

Té un format horitzontal, i és un Pla Mig Llarg. En quant a l'angulació, en el pla horitzontal és lateral, i el vertical normal. 

És una composició clàssica, el més important es troba al mig. El punts d'interès els trobem en la noia i la seva mirada. Com a línies de força trobem les línies verticals de la paret i de la finestra. No hi ha moviment i predominen les formes rodones i quadrades. 

La llum és dura perquè és artificial. L'angle de la llum és picat i lateral. 

És una imatge a color, no gaire saturada. És una imatge amb una textura suau. És una imatge nítida. 

És una fotografia feta amb una càmera digital. És un objectiu normal. S'ha utilitzat un diafragma tancat, perquè no hi ha profunditat de camp; i l'obturador s'ha mantingut normal tirant a obert, tot i que la fotografia ha quedat un pèl fosca. Pot ser que s'hagi utilitzat trípode.

ANÀLISI CONNOTATIU

La imatge de la noia pot expressar soledat, tot i que és bastant enigmàtica pel poc contrast de colors. Qui és i per què mira així la càmera? Els colors foscos ajuden a accenturar l'aire de misteri que envolta la fotografia.



Stefan Thaler, Winner, Austria, National Award, 2016 Sony World Photography Awards
ANÀLISI DENOTATIU

Es tracta d'una fotografia al natural. A la imatge veiem un paisatge nevat entre les muntanyes, amb uns focs artificials que il·luminen l'espai.
És una imatge complexa, té més de quatre elements que no es poden recordar amb facilitat; és icònica, representa allò que mostra; és monosèmica, té un sol significat; i és estereotipada, es tracta d'una imatge bastant típica.

Té un format horitzontal, i és un Gran Pla General, mostra un paisatge molt extens. En quant a l'angulació, en el pla horitzontal és lateral respecte les cases, i en el vertical normal. 

És una composició clàssica, el més important es troba al mig. El punts d'interès els trobem en els focs d'artifici. Com a línies de força trobem les línies de l'horitzó. No hi ha moviment.

La llum és dura perquè és llum de lluna. L'angle de la llum és picat i lateral. 

És una imatge a color, no gaire saturada. És una imatge amb una textura suau i nítida. 

És una fotografia feta amb una càmera digital. És un objectiu gran angular. S'ha utilitzat un diafragma obert, perquè hi ha molta profunditat de camp; i l'obturador s'ha mantingut més aviat tancat per evitar la sobreexposició. Pot ser que s'hagi utilitzat trípode.

ANÀLISI CONNOTATIU

Es tracta d'una imatge d'Àustria, de les muntanyes. Probablement estiguin celebrant algun tipus de Festa Major al poblat, o potser és Nadal. És una imatge amb uns colors pastel bastant naturals, que transmeten serenor i pau. 



Krasimir Matarov, Winner, Bulgaria, National Award, 2016 Sony World Photography Awards
ANÀLISI DENOTATIU

Es tracta d'una fotografia al natural. A la imatge veiem un grup de gent dins d'una Església posant espelmes dins d'una creu.
És una imatge complexa, té més de quatre elements que no es poden recordar amb facilitat; és icònica, representa allò que mostra; és monosèmica, té un sol significat; i és original, no és una imatge típica. 

Té un format vertical, i és un Pla General. En quant a l'angulació, en el pla horitzontal és 3/4, i en el vertical picat. 

És una composició clàssica, el més important es troba al mig. El punts d'interès els trobem en la creu i en la llum que entra per la finestra, a més de les persones. El punt de fuga el trobem adalt, on acaben les columnes No hi ha moviment.

La llum és dura. L'angle de la llum és picat i lateral. 

És una imatge a color, no gaire saturada. Utilitza colors foscos i forts. És una imatge amb una textura suau i molt nítida. 

És una fotografia feta amb una càmera digital. És un objectiu gran angular. S'ha utilitzat un diafragma obert, perquè hi ha molta profunditat de camp; i l'obturador s'ha mantingut més aviat tancat per evitar la sobreexposició. Pot ser que s'hagi utilitzat trípode.

ANÀLISI CONNOTATIU

És possible que es tracti d'una fotografia d'una celebració religiosa; potser Nadal, o Setmana Santa. La creu il·luminada transmet pau. És una fotografia força enigmàtica amb colors foscos. Potser vol despersonalitzar-la evitant que es vegi la cara de la gent. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario